Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

  • ORIENTACIÓ LABORAL I FEINA
    Necessites orientació laboral o feina? Demana cita i t'explicarem els nostres serveis que et poden ajudar a fer realitat els teus objectius professionals.

    Llegir més

NOVETATS

VULL TREBALLAR A...

SUPORT A TRÀMITS

Els Ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès i Sant Quirze han treballat  plegats per desenvolupar el projecte MetallVallès amb el suport del Centre Metal·lúrgic, la Federació d’Empreses Metal·lúrgiques, Pimec, Eurecat, Ascamm, CCOO, UGT i els instituts IES Escola Industrial i IES Castellarnau. Aquesta és una de les 13 iniciatives finançades per la Diputació de Barcelona dins el programa “Ocupació a la Indústria Local” per promoure l’ocupació en sectors d’activitat industrial i millorar la inserció laboral de persones a l'atur, especialment, joves, majors de 45 anys o en situació d’atur de llarga durada en sectors industrials fortament consolidats dins d’un territori.

El cas de MetallVallès, s’ha centrat en promoure l’ocupació i la competitivitat de la indústria metal·lúrgica en aquests quatre municipis on el pes del sector respecte el conjunt de la comarca és destacable. La necessitat de contractar perfils més especialitzats per part de les empreses d’aquest territori ha permès desenvolupar al llarg dels últims 2 anys aquest projecte.

La 1a i 2a edició de MetallVallès s’ha tancat amb 553 persones i 267 empreses participants amb un balanç de 259 insercions assolides, superant les xifres inicials previstes. Això significa que MetallVallès ha aportat la cinquena part de totes les insercions assolides pel programa  “Ocupació a la Indústria Local” en el seu conjunt en tota la província de Barcelona.

El perfil de les persones participats en MetallVallès ha sigut molt divers pel nivell de competències com pel tipus d’actuacions que han rebut. Així hi ha persones que només han assistit a una sessió informativa, i d’altres que també han participat en formacions de més de 300 hores, en estades pràctiques en empreses o en ofertes de treball, tot depenent del nivell de motivació i implicació en la millora de l’ocupabilitat que han mostrat les persones assistents. En concret, prop d’1 de cada 2 persones ha trobat feina amb MetallVallès, El 47% de les ofertes de treball gestionades han estat amb ocupacions vinculades amb l’àmbit de la soldadura, ajustatge i muntatge i també mecanització. El 48% dels contractes efectuats han estat per una durada superior als sis mesos. Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro “amb aquest projecte s’ha pogut promoure l'ocupació de qualitat. MetallVallès ha permès detectar les necessitats de les empreses del metall i dissenyar actuacions a mida sent una de les claus de l’èxit la implicació i compromís de les empreses i la flexibilitat en l’execució d’accions”.

A través de MetallVallès s’han desenvolupat, entre d’altres coses, més de 1.300 hores de formació com, per exemple,  un curs d’ajustatge de motlles i matrius o activitats dissenyades específicament per a dones per incrementar la presència en aquets sector. A més, com a accions destacades s’ha realitzat l’estudi “Detecció de perfils professionals de difícil cobertura, anàlisi de competències i de necessitats formatives” o la jornada “Networking empresarial metall”, així com accions per despertar vocacions industrials entre els joves.

Nova convocatòria

Des de l’Ajuntament de Sabadell es vol donar continuïtat a les línies de treball obertes i per aquets motiu es  presentarà durant gener de 2018 la sol·licitud de subvenció a la 3a edició del programa “Ocupació a la indústria local” de la Diputació de Barcelona per al període 2018-2020. Des de la Diputació de Barcelona, s’indica que és una nova oportunitat per seguir apostant per aquest sector afrontant nous reptes: la transformació necessària de les empreses cap a la indústria 4.0 i el desenvolupament de la nova indústria; la necessitat de desvetllar vocacions industrials entre les noves generacions; l’equilibri de la representació femenina a la indústria i  l’augment de la qualitat de l’ocupació. 

Activa Vallès +60

Treball digne, millora competencial del talent local i creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia.

+ info

Ocupacions i mercat laboral

Troba informació sobre les ocupacions, les dades de contractació i la situació del mercat laboral.

+ info

Recerca de feina

Catàleg on trobareu una relació d'adreces web que us poden ajudar en la vostra recerca de feina

+ info

 

Empresa Pro

Distintiu per a empreses col·laboradores en el foment de l'ocupació i generadores d'oportunitats laborals.