Sabadell Orienta - Apropa't a l'FP!

Apropat FP formacio 

Fira comarcal de la Formació Professional | 19, 20 i 22 d'abril a Fira Sabadell

 

Amb l’objectiu de fer arribar al conjunt de la ciutadania tota l’oferta de Formació Professional a Sabadell i de reforçar alhora l’orientació acadèmica i professional per a totes les edats, l’Ajuntament impulsa els propers 19, 20 i 22 d’abril la primera edició d'Apropa’t a l’FP.

L’esdeveniment tindrà lloc a Fira Sabadell i arriba per consolidar la difusió de la formació professional com una oferta de qualitat entre els estudis postobligatoris i que registra un alt índex d’inserció laboral. Alhora Apropa’t a l’FP serà un punt de trobada amb els centres de formació de les diferents famílies professionals i les empreses i un lloc idoni on assessorar-nos sobre els diferents itineraris formatius i professionals Tinguem l’edat que tinguem, siguem treballadors o treballadores en actiu o en situació de desocupació temporal i sigui quin sigui la nostra carrera formativa i professional i el nostre interès vocacional.

Apropa’t a l’FP parteix de l’experiència de les jornades d’orientació de cicles formatius celebrades els darrers anys i té la voluntat d’avançar amb nous continguts i propostes. Tot plegat s’emmarca en la nova estratègia local “Sabadell Orienta”, que revisarà i coordinarà les accions d’orientació educativa i laboral que ofereixen els diferents serveis municipals i diferents agents de la ciutat. Del que es tracta és d’articular polítiques educatives transversals per, entre altres objectius, lluitar contra l’abandonament escolar prematur i consolidar Sabadell com a ciutat orientadora, contribuint a la millora global dels diferents serveis d’orientació dins el municipi.

 

QUÈ TROBARÀS A APROPA'T A L'FP? 

  • Xerrades específiques sobre 79 cicles formatius de 21 famílies professionals
  • Espai per al debat i ponències d’interès general relacionades amb l’àmbit formatiu i professional. Es parlarà, per exemple: dels reptes de l’FP, la flexibilitat i l’acreditació d’experiència formativa i/o laboral, la formació dual, bones pràctiques d’orientació entre professionals, tallers de suport a les famílies per a l’acompanyament als fills i filles davant la tria d’estudis i professió, la mobilitat internacional i la formació professional i inserció laboral adaptada, entre altres propostes.
  • Espai d’exposició i diàleg amb unes 50 empreses i perfils professionals diversos que oferiran una visió àmplia de les diferents sortides al món laboral
  • Espai d’exposició de 17 centres que ofereixen cicles formatiu i idiomes.
  • Punts d’orientació personalitzada i un servei d’informació sobre l’autoocupació i la creació de la pròpia empresa.

Tot el contingut de la Fira es podrà consultar a través de l'app a partir del 3 d'abril.

 

A QUI S'ADREÇA

Sabadell Orienta vol incidir en el concepte de Formació al llarg de la vida i és per això que preveu propostes per a diferents col·lectius: des d’alumnat fins a treballadors en actiu o en situació de desocupació temporal, empresariat, professionals de l’àmbit educatiu o pares i mares. A grans trets, Apropa’t a l’FP s’adreça a:

- Alumnat de 4r d’ESO , de 1r o 2n de Batxillerat i de cicles formatius.

- Alumnat d’escoles d’adults que preparen l’obtenció del GES , prova d’accés a cicles o a universitat.

- Pares, mares i famílies per fer-los més fàcil l’acompanyament i suport als fills i filles en el seu itinerari educatiu i laboral.

- Treballadors/-res ocupats o desocupats amb necessitats de millora de la qualificació professional, d’acreditació de l’experiència i/o de planificació d’una carrera professional.

- Empresariat que vulguin conèixer el món formatiu professional

- Professionals de l’educació que vulguin conèixer i/o compartir recursos de formació i orientació, tot establint contactes de treball en xarxa.

 

ESDEVENIMENT DE LLIURE ACCÉS

Apropa't a l'FP serà de lliure accés a la zona d’exposició i amb inscripció prèvia (gratuïta) a la majoria de les xerrades

 

COM POTS PARTICIPAR-HI

Els i les estudiants hi podran prendre part d’acord amb els criteris i terminis facilitats pels seus centres formatius.

La ciutadania en general interessada s’hi podrà inscriure a partir del 3 d'abril a través d'aquesta app (baixar a través de Google Play)

També es pot accedir als continguts de l'app a través de l'ordinador

 

ORGANITZA

Ajuntament de Sabadell

Promoció Econòmica de Sabadell S.L.

 

AMB EL SUPORT DE

Generalitat de Catalunya

Ministerio de Empleo y Seguridad Social

Ministerio de Educación, Cultura y Deporte

Servei d'Ocupació de Catalunya

Diputació de Barcelona

ImprimeixCorreu-e