Sabadell Orienta - II Fira de la Formació Professional

II Fira de la Formació Professional | 1, 2 i 3 de març de 2018 a Fira Sabadell

Amb l’objectiu de fer arribar al conjunt de la ciutadania tota l’oferta de Formació Professional a Sabadell i de reforçar alhora l’orientació acadèmica i professional per a totes les edats, l’Ajuntament impulsa els propers 1, 2 i 3 de març la segona edició de la Fira de la Formació Professional.

L’esdeveniment arriba per consolidar la promoció de la formació professional com una oferta de qualitat entre els estudis postobligatoris. Alhora la Fira de la Formació Professional serà un punt de trobada amb els centres de formació de les diferents famílies professionals i les empreses i un lloc idoni on assessorar-nos sobre els diferents itineraris formatius i professionals. Recordeu, tingueu l’edat que tingueu, sigueu treballadors o treballadores en actiu o en situació de desocupació temporal i sigui quina sigui la vostra carrera formativa i professional i el vostre interès vocacional, els orientadors locals us podran assessorar. 

La Fira de la Formació Professionals’emmarca en l’estratègia local “Sabadell Orienta”, que revisarà i coordinarà les accions d’orientació educativa i laboral que ofereixen diferents serveis municipals i diferents agents de la ciutat i del territori de confluència a nivell de desenvolupament econòmic i territorial. Es tracta d’articular polítiques educatives transversals per, entre altres objectius, lluitar contra l’abandonament escolar prematur i consolidar Sabadell com a ciutat orientadora, i alhora contribuir com a recurs dels diferents serveis locals de formació i d’orientació del territori que participen amb diverses sinergies de col·laboració en el marc del Consell de la FP i l’Ocupació de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes. 

QUÈ TROBAREU A LA FIRA?

 • Xerrades específiques de 21 famílies professionals i cicles formatius relacionats 
 • Espai per al debat i ponències d’interès general relacionades amb l’àmbit formatiu i professional. Es parlarà, per exemple: dels reptes de l’FP, la flexibilitat i l’acreditació d’experiència formativa i/o laboral, la formació dual, bones pràctiques d’orientació entre professionals, tallers de suport a les famílies per a l’acompanyament als fills i filles davant la tria d’estudis i professió, la mobilitat internacional i la formació professional i inserció laboral adaptada, entre altres propostes. 
 • Espai d’exposició i diàleg amb diferents empreses i perfils professionals diversos que oferiran una visió àmplia de les sortides al món laboral
 • Espai d’exposició dels centres que ofereixen cicles formatius. 
 • Punts d’orientació personalitzada i un servei d’informació 

A QUI S'ADREÇA?

Sabadell Orienta vol incidir en el concepte de Formació al llarg de la vida i és per això que preveu propostes per a diferents col·lectius: des d’alumnat fins a treballadors en actiu o en situació de desocupació temporal, empresariat, professionals de l’àmbit educatiu o pares i mares. 

A grans trets, la Fira de la Formació Professional s’adreça a: 

 • Alumnat de 4r d’ESO , de 1r o 2n de Batxillerat i de cicles formatius. 
 • Alumnat d’escoles d’adults que preparen l’obtenció del GES , prova d’accés a cicles o a universitat. 
 • Pares, mares i famílies per fer-los més fàcil l’acompanyament i suport als fills i filles en el seu itinerari educatiu i laboral.
 • Treballadors/-res ocupats o desocupats amb necessitats de millora de la qualificació professional, d’acreditació de l’experiència i/o de planificació d’una carrera professional. 
 • Empresariat que vulguin conèixer el món formatiu professional.
 • Professionals de l’educació que vulguin conèixer i/o compartir recursos de formació i orientació, tot establint contactes de treball en xarxa. 

L’accés a la fira serà lliure a les diverses zones d’exposició i amb inscripció prèvia (gratuïta) a la majoria de les xerrades i tallers.

 
On es realitza: Nau central de Fira Sabadell

Data inici: 01/03/2017

Data final: 03/03/2017

Horari: Dijous 1 de març de i divendres 2 de març, de 9 a 14 i de 16 a 19 h. Dissabte, 3 de març : de 10:30 a 13:30h. 

Web oficial:

Web de Fira Sabadell

[Plànol de situació]

ImprimeixCorreu-e