Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Més de 160 joves participen en la nova edició del programa Coneixement d’Oficis per encaminar el seu futur professional

La 18a edició d’aquest projecte d’orientació professional i de prevenció d’abandonament escolar prematur comença aquesta setmana.

Més de 160 alumnes de  quinze centres d’ensenyament participen a partir d’aquesta setmana en el projecte Coneixement d’Oficis de l’Ajuntament de Sabadell, que es desenvolupa amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya i de les associacions professionals que hi participen. Aquest projecte està dissenyat per donar resposta a les necessitats dels centres educatius pel que fa a l'orientació professional.

Coneixement d’oficis és un programa adreçat a alumnes de 2n cicle d’ESO i educació especial que assisteixen un cop a la setmana a tallers pràctics en les instal·lacions del Vapor Llonch, de Cal Molins i del Parc Central per tenir un primer contacte amb oficis relacionats amb les especialitats d’electricitat, energies renovables, automoció, vehicles elèctrics, indústria 4.0, Economia Social i Solidària, fusteria, metall, cuina i restauració i fleca i pastisseria. Per complementar aquests tallers l’alumnat també realitza una activitat de disseny de CV en el qual es recullen totes les competències que es posen en pràctica en els tallers.

Els centres que participen integren aquestes sessions dins la programació acadèmica, de manera que aquests joves fan 80 hores d’escolarització que s’integra en el currículum acadèmic de l’alumnat. Coneixement d’Oficis pretén ser un element motivador per als alumnes que no tenen clar cap a on orientar el seu futur professional i facilita la definició del seu itinerari professional en el procés de presa de decisions cap a la formació postobligatòria.

Un element clau del programa és la coordinació amb els centres educatius, que col·laboren tant en la detecció de necessitats com en el desenvolupament dels tallers, en col·laboració alhora amb els Gremis i associacions empresarials. En concret, hi prenen part el Centre Metal·lúrgic, el Gremi d'Instal·ladors Electricistes i Fontaneria de Sabadell i Comarca, el Gremi de Tallers de Reparació d'Automòbils de Sabadell i Província de Barcelona, el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona, Fundació EURECAT i el Centre de Recursos del Vehicle Elèctric.

Els centres participants en el programa d’enguany són els instituts Arraona, Agustí Serra, Ferran Casablancas, Joan Oliver, Jonqueres, Les Termes, Pau Vila, Ribot i Serra, Miquel Crusafont, Vallès, La Serra, Escola Industrial, el col·legi Salesians Sabadell, l’Escola d'Educació Especial Xaloc i el Centre Especial d’Educació Secundària Xalest.

Imprimeix Correu electrònic