Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

L’Ajuntament de Sabadell estableix un acord amb 24 empreses per contractar persones sense formació i en atur

L’Ajuntament de Sabadell estrena un programa pilot subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya per a persones sense formació i en atur en risc d’exclusió social i laboral.

Mitjançant aquest projecte qui hi participi obtindrà un títol oficial i nou mesos de contracte en una empresa. La Junta de Govern Local ha acceptat avui la subvenció per un import de 455.399,62 euros per portar a terme aquest projecte.

El nombre de persones beneficiàries serà 30 i el seu contracte de formació serà com a ajudant de cambrer o cambrera o ajudant d’instal·lador o instal·ladora. En concret, l’Ajuntament de Sabadell ha mantingut contactes amb els gremis representatius dels dos sectors i ha establert un acord amb 24 empreses de restauració i d’instal·lacions.

Les empreses participants rebran una subvenció per contractar aquestes persones en la modalitat de formació per l’aprenentatge per una jornada laboral a temps complet. L’empresa rebrà 1.159,30€/mes, dels quals 1.050 corresponen a la retribució de la persona treballadora, i 109,39€, al pagament de les quotes de la Seguretat Social a càrrec empresa. La durada del contracte serà del 2 de març al 30 de novembre.

Com indica la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, “el projecte s’adreça a les persones que tenen una necessitat imperiosa de treballar que no els permet formar-se. El programa els permetrà aprendre treballant”.

Certificat de Professionalitat

Les persones participants faran formació vinculada a l’obtenció d’un Certificat de Professionalitat. Aquesta formació serà presencial i permetrà obtenir un títol oficial d’Operacions bàsiques de restaurant i bar i d’Operacions auxiliars de muntatge d’instal·lacions electrotècniques i de comunicacions en edificis.

Segons Montse González, “aquest programa segueix el model de la Formació Professional Dual que reclama la Pime però oberta a altres col·lectius”. La formació, de 340 hores de durada, es farà de forma simultània al període de la contractació. El temps dedicat a l’activitat formativa tindrà consideració de jornada laboral i ha de ser del 25% de jornada.

Des de l’Ajuntament de Sabadell, per mitjà del Promoció Econòmica de Sabadell, es farà un acompanyament en el procés d’aprenentatge d’aquestes persones amb sessions individuals o grupals dins del temps de treball efectiu o en el temps dedicat a l’activitat formativa.

Accés

Les persones interessades s’han d’adreçar a l’edifici Vapor Llonch, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h, o bé escriure a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. D’altra banda, les persones que compleixin els requisits es poden inscriure a aquestes ofertes de treball ja publicades al web sabadelltreball.cat.

Imprimeix Correu electrònic