Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Tipus d'entrevista

Segons el nombre de persones que hi intervenen:

- Individual: és la més utilitzada, l’entrevistador i l’entrevistat estableixen una relació d’intercanvi d’informació. L’entrevistador acostuma a ser un psicòleg, cap de personal o de recursos humans, el propietari o un directiu responsable de la secció a la qual pertany el lloc de treball.

- Col∙lectiva: L’entrevista s’efectua simultàniament a tots els candidats que es presentin per ocupar el mateix lloc de treball. L’entrevistador fa la funció de moderador i hi pot haver un observador extern al grup. El moderador exposa un tema als candidats. L’objectiu d’aquest tipus d’entrevista és observar característiques de relació social i trets de personalitat davant de situacions reals.

- Tribunal: L’entrevistat es troba davant de dos o més persones. Sol ser el tipus d’entrevista que s’utilitza en les oposicions i concursos en administracions públiques.

Segons l’estil de l’entrevistador:

- Directiva: En aquest cas l’entrevistador/a és el que dirigeix la conversa. És un tipus d’entrevista molt estructurada on es fan moltes preguntes que solen ser força concretes.

- Semidirectiva o mixta: És una combinació de l’entrevista directiva i no directiva. És l’entrevista més freqüent. En alguns moments l’entrevistador fa moltes preguntes a les quals es pot respondre d’una forma més àmplia. “Deixar fer”: es comença l’entrevista amb una pregunta tipus: “parli’m de vostè” i l’entrevistador/a deixa total llibertat al candidat per contestar el que desitgi.

- No directiva: En aquest tipus d’entrevistes es fan poques preguntes i molt generals. L’entrevistador/a deixa que l’entrevistat comenti el que desitgi de si mateix, però té preparades unes preguntes clau dels aspectes que vol saber. L’entrevistador analitza la coordinació i ordenació del contingut que presenta el candidat i els silencis. Cal tenir molta fluïdesa verbal, reflexos, saber organitzar les respostes, enllaçar uns temes amb d’altres…

- Per competències: on s’avalua la capacitat de desenvolupar efectivament una activitat laboral, valorant els coneixements, habilitats, destreses i comprensió necessaris per aconseguir els objectius que tal activitat suposa

Segons el grau de tensió:

- Cordial: Sol ser relaxada, serena dintre d'un clima de confiança. L'entrevistador tracta d'eliminar l'ansietat que qualsevol candidat sent en un procés de selecció. Existeix un clima d'expectatives davant la informació rebuda i les necessitats a cobrir.

- “Dura” o de tensió: Es realitza per a llocs que normalment tenen un ambient de treball tibant. Un o diversos entrevistadors busquen situar al candidat en una situació molt tibant utilitzant preguntes deliberadament molt agressives, to cínic, dubtant de les capacitats del candidat, etc. El seu objectiu és comprovar el control emocional de l'entrevistat davant situacions difícils i generalment de tensió.

- Informal: Pot realitzar-se en una cafeteria, mentre es mostra el taller o la fàbrica, etc. Les preguntes són disperses i requereix que l'entrevistat realitzi un esforç per a no oblidar que és part d'un procés de selecció.

Segons el canal:

-  Presencial

- Telefònica. Podeu consultar aquesta INFOGRAFIA

- Online. Podeu consutar aquesta INFOGRAFIA

entrevista telefònica

entrevista online  

Imprimeix Correu electrònic