UBICAT

 

L’Ajuntament de Sabadell posarà en marxa durant 2018 el nou Programa UBICAT del Servei d’Ocupació de Catalunya per millorar la ocupabilitat de persones en recerca de feina amb actuacions d’orientació, acompanyament a la inserció i suport ocupacional

OBJECTIU

L’objectiu general d’UBICAT és atendre de forma personalitzada cada participant. Des de l’Ajuntament de Sabadell es preveu acompanyar a 350 persones durant el proper any el que suposa un total de 2.800 hores d’orientació laboral. La idea és que cadascuna de les persones faci una mitjana de 8 hores d’accions d’orientació a través de sessions tant individuals com grupals. Però en funció de les seves necessitats individuals, les persones participants podran sobrepassar el límit de 35 hores d’orientació, sempre que correspongui a col·lectius prioritaris. Com a mínim cada persona passarà per 5 accions diferents mentre participi en el programa.

METODOLOGIA

El plantejament d’UBICAT és analitzar la ocupabilitat de cadascuna de les persones participants i definir el seu projecte professional, incidir en les competències de base i transversals a la vegada que es treballen aspectes motivacionals,  en eines de recerca de feina, recursos per fer front a un procés de selecció o  capacitació digital, entre d’altres. En paral·lel es preveuen accions amb entitats , agents i empreses del territori per a que les persones participants puguin tenir una aproximació a l’entorn productiu i teixit empresarial.

A QUI S’ADREÇA

El nou programa s’adreça a les persones en situació d’atur d'especial vulnerabilitat, les inactives que no tenint feina malgrat necessitant-la, l'han deixat de buscar perquè tenen poca confiança en trobar-la; i finalment, a aquelles persones treballadores que d'acord amb les condicions precàries del mercat de treball, no han resolt les seves necessitats mínimes o les perspectives laborals. Entre aquests col·lectius es prioritzaran les persones amb un baix nivell formatiu i de qualificació o poca experiència laboral, més grans de 45 anys i altres enrics de vulnerabilitat que quedin exclosos d’altres tipus de serveis especials.

INSCRIPCIÓ

Per participar en el programa UBICAT cal estar registrat/da a l’Oficina de Treball com a demandant d’ocupació i empadronat/da principalment a Sabadell. Les persones interessades en formar part del Programa a Sabadell s’han d’adreçar a l’edifici Vapor Llonch (Crta. de Barcelona, 208 bis, Sabadell) en horari d’oficina de dilluns a  divendres de 9 a 14 h.

 

ImprimeixCorreu-e