Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Vols formalitzar la teva experiència professional com a personal d'atenció a la dependència?

Actualment hi ha dues opcions:

A) SOL·LICITUD D’HABILITACIÓ PER AL PERSONAL AUXILIAR D’ATENCIÓ A PERSONES EN SITUACIÓ DE DEPENDÈNCIA :

Consisteix a reunir els requisits  d’experiència laboral (en les dates que especifiquen) i adjuntar la documentació necessària per a fer la sol·licitud, que s'ha de fer telemàtica o presencial abans de final d'any.

QUI s'hi pot presentar?

S'hi pot presentar tothom qui  disposi dels requisits d'experiència professional o formació en les dates que indiquen en cada tipus d’habilitació.

  • És necessari tenir  idcat,  idcat mòbil o DNI electrònic per a realitzar el tràmit telemàtic.
  • Es necessari  demanar cita prèvia si ho fas presencial.

Pots fer-ho  a través del 012 o en  la Xarxa d’oficines de Gestió Empresarial (OGE o OGE-Cambra) per presentar el formulari de sol·licitud i els documents demanats de forma presencial.

Beneficis

Aquest tràmit és gratuït i l'habilitació és vàlida en tot l'estat espanyol.  Pots  obtenir:

  • L'Habilitació excepcional, que no és títol oficial però permetria treballar en aquest camp fins a la jubilació i té validesa en tot l'estat espanyol.( HI ha dues en la web, depenent de les dades en les que hi has tingut l’experiència professional i si cal, formació no formal, podries accedir a una o altre)
  • L'Habilitació provisional, que tampoc  és títol oficial però permetria treballar en aquest camp fins al 31/12/22, a condició de fer acreditació de competències - Acredita’t - o cursar la formació necessària. També té validesa en tot l'estat espanyol.

Tens més informació i pots fer el tràmit des d’aquí.

Dubtes i preguntes freqüents

 

B) ACREDITA’T

Consisteix en un procediment que permet reconèixer les competències laborals adquirides per l’experiència laboral o la formació no formal.

Una vegada reconegudes aquestes competències, es pot completar si cal, amb altra formació necessària per habilitar-vos en l'àmbit professional.

Per participar-hi cal que s'obri la convocatòria per poder presentar-se en aquest procediment, emplenar telemàticament la sol·licitud de preinscripció i adjuntar-hi un CV actualitzat (millor amb funcions). 

Després et convocarien per correu ( has de anar revisant  el teu  spam) de del centre formatiu assignat. Quan inicis el procediment d'assessorament, ja et demanarien la resta de documents necessaris i la documentació justificativa dels requisits de participació. 

Posteriorment faràs una avaluació telemàtica amb docents de l'àmbit, sobre les competències que vols acreditar.

Beneficis

Podràs certificar oficialment les competències professionals adquirides, habilitar-te  a nivell professional per poder treballar i/o possibilitar la continuació de la formació, amb la convalidació de la part acreditada. Aquest procediment permet accedir a:

  • Un certificat de professionalitat (CP I, II, III)
  • Un títol de formació professional (CFG Mig –CFG Superior)
  • O totes dues coses

Calendari

La propera convocatòria de l’Acredita’t s'obrirà el primer trimestre de 2022.

Serà oberta i permanent. Això vol dir què, quan s'obri la teva convocatòria (no estaran totes alhora, potser les obren progressivament) tindràs 365 dies a l'any per a fer  la preinscripció..

Tot el procediment tarda entre 3 i 9 mesos com a màxim i té un cost de taxes, encara per determinar ( en general no arriba als 100 e) .

QUI s'hi pot presentar?

S'hi pot presentar tothom qui vulgui obtenir una acreditació oficial, sempre que disposi dels requisits d'experiència professional o formació en algún dels sectors que es convoquen. 

Tens més informació i pots fer el tràmit des d’aquí.

D'altra banda, en aquest enllaç podràs sol·licitar la informació perquè t'avisin quan obrin el procediment de l'àmbit  que t'interessi acreditar:

Pots resoldre altres dubtes aquí

 

MÉS INFORMACIÓ

Si voleu rebre més informació o  tenir un acompanyament en la vostra preinscripció d’ambdues opcions, amb el "Dispositiu d'acompanyament a l'acreditació de competències", contacteu amb nosaltres a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Imprimeix Correu electrònic