Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Canal de Twitter del Vapor Llonch Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

Autoocupació

Autoocupació

L'autoocupació és una via d'incorporació al mercat laboral, que pot resultar molt atractiva per a moltes persones. Per decisió voluntària, o obligades per la necessitat de trobar una ocupació, moltes persones decideixen embarcar-se en l'aventura de muntar-se la seva empresa.

Hi ha molts motius pels quals centenars de milers de persones creen cada any el seu negoci. No obstant això, abans de fer aquest pas cal atendre una sèrie de dificultats que de segur aniran apareixent en aquesta nova línia professional. La falta de recursos econòmics per a la seva posada en marxa i desenvolupament, el temor davant d'una situació totalment nova, prendre decisions de gran transcendència per a la teva vida personal i professional, la falta de confiança en la teva capacitat per a abordar un projecte de tal envergadura, la falta de maduració de la idea de negoci... En definitiva, afrontar una situació nova, difícil i plena de riscos.

Per tot això, si es pensa fer aquest pas és important fer prèviament un autodiagnòstic de si mateix com a emprenedor o emprenedora i de la idea de negoci.

L'autoocupació requereix tenir una vocació de començar un negoci, suposa un major esforç i compromís, però també major identificació amb el treball i moltes més satisfaccions personals. Aquesta més autonomia en les decisions implica que tu ets qui condueix la situació, qui controla el teu treball, administres i organitzes la teva empresa, i per tant la teva vida. Aquesta activitat està plena de satisfacció personal i de realització immediata ja que veus dia a dia el fruit del teu esforç. Si et decideixes per aquesta opció, per a dur-la a cap necessitaràs emprar totes les teves qualitats, començant per la creativitat, seguint per la constància i acabant per la resistència a la frustració.

Informació que necessites per ser emprenedor/a

ImprimeixCorreu-e