Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Acord amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya per oferir atenció psicològica a persones amb pocs recursos econòmics com a suport a la recerca de feina

En paral·lel, Sabadell activa una prova pilot d’acompanyament i gestió emocional per a persones usuàries dels serveis de promoció econòmica locals.

L’Ajuntament de Sabadell per mitjà de Promoció Econòmica de Sabadell i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya han signat un acord per a l’aplicació i desenvolupament del programa “Psicoxarxa Solidària” a la ciutat. El projecte compta amb una xarxa de psicòlegs i psicòlogues col·legiades i entitats col·laboradores que, de forma solidària, es posen a disposició de la ciutadania amb pocs recursos econòmics.

Les persones usuàries dels serveis de Promoció Econòmica de Sabadell amb pocs recursos econòmics i amb necessitat d’atenció psicològica, podran ser derivades a la Psicoxarxa Solidària amb l’objectiu de millorar la seva situació emocional com a suport a la recerca de feina.

Com indica la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu de l’Ajuntament de Sabadell, Montse González “aquest acord s’emmarca dins el compromís de l’Ajuntament per no deixar a ningú enrere i ser proactius davant les situacions que està provocant la crisi generada per la Covid-19. La por al contagi i poder contagiar, la incertesa sobre l'ocupació està tenint un impacte negatiu en la salut de les treballadores i dels treballadors, especialment en la seva salut mental  per  afrontar la recerca d’una nova feina i cal prendre mesures”.

El programa “Psicoxarxa Solidària” ofereix, a través dels col·legiats/ades inscrits/es voluntàriament, atenció psicològica amb diferents metodologies. Des de Promoció Econòmica es derivarà a les persones interessades a la Psicoxarxa Solidària, a previ informe que acrediti la seva vulnerabilitat, precarietat econòmica i adequació per rebre el servei.

Prova pilot d’acompanyament i gestió emocional

En paral·lel a aquest acord de dos anys de durada d’entrada, Sabadell manté actiu des d’abril una prova pilot d’acompanyament i gestió emocional per a persones usuàries dels serveis de promoció econòmica locals. Aquesta acció inclosa en “Sabadell Pla COVID-19. Mesures per superar la crisi” està plantejada per tractar les barreres emocionals que actualment estan dificultant la proactivitat en la recerca de feina i la millora de l’ocupabilitat de les persones usuàries de serveis que es dispensen principalment des del Vapor Llonch.

Es desenvoluparan tres sessions grupals presencials de 20 h cadascuna en les que podran participar un total de 45 persones. Entre els continguts que es tractaran en aquestes sessions se situa la identificació d’experiències laborals i vitals estressants o traumàtiques, pràctiques per gestionar els nervis i superar una entrevista de feina o l’afrontament de situacions conflictives entre d’altres. D’altra banda, també es posa a disposició en aquells casos necessaris, una borsa d’hores flexible per a sessions individuals.

 

 

Imprimeix Correu electrònic