Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Més de 200 persones en tractament de salut mental reben anualment un seguiment intensiu per facilitar el seu accés al mercat de treball

La Junta de Govern Local ha aprovat l’acceptació de l’ajut de 74.747,45€ de la Diputació de Barcelona pel servei d’integració sociolaboral per aquest col·lectiu.

Des del servei d’integració sociolaboral de persones en tractament de salut mental que es dispensa principalment des de l’edifici del Vapor Llonch s’atén anualment 200 persones a les quals es fa un treball intensiu d’orientació, capacitació, entrenament i acompanyament per millorar les seves competències i, en definitiva, el seu posicionament en el mercat laboral.

Avui la Junta de Govern Local ha aprovat l’acceptació de l’ajut atorgat per la Diputació de Barcelona per al finançament d’aquest servei d’integració sociolaboral. L’ajut representa una aportació de 74.747,45 €. Com indica la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, “el col·lectiu de persones amb malalties mentals és encara més sensible a factors que afecten el conjunt de la societat, com la incertesa econòmica i laboral i per això apostem per aquest servei a la ciutat”.

L’any 2021 un total de 211 persones en tractament de salut mental derivades del Centre de Salut Mental de la Corporació Sanitària del Parc Taulí van ser ateses per alguns dels diferents serveis o programes específics que Promoció Econòmica ofereix per aquest col·lectiu. Aquesta xifra representa un Increment del 12% respecte l’any anterior. En total es van comptabilitzar 74 insercions laborals l’any 2021, un 4% més que al 2020. Montse González destaca que

“Sabadell té un dels servei de la demarcació de Barcelona d’integració sociolaboral de persones en tractament de salut mental  amb més activitat i resultats d’inserció remarcables  i en base a aquests indicadors la  subvenció que es rep de la Diputació és major que la resta”

Aquest servei està adreçat a persones en tractament de salut mental que es troben en seguiment per part dels professionals dels Centres de Salut Mental o de les Àrees Bàsiques de Salut. A més, per participar-hi s’ha de complir com a requisits tenir edat laboral i mostrar motivació suficient per accedir al mercat de treball. A partir de l’anàlisi de les competències assolides per la persona al llarg de la seva vida i dels seus interessos, es marca un objectiu laboral i un itinerari formatiu a seguir per tal d’aconseguir la inserció laboral.

Després de la primera fase d’orientació professional s’inicia un procés formatiu i d’acompanyament de la persona perquè assoleixi el màxim grau d’autonomia a l’hora de cercar feina. Alhora s'ofereixen estades de pràctiques en empreses per millorar la qualificació professional i es presta assessorament a les famílies per tal que recolzin la transició al món laboral. Un cop la persona ha començat a treballar es proporciona un suport i seguiment, tant a l’empresa com a la persona usuària, per facilitar l’adaptació al lloc de treball.

L’altre vessant del servei es sensibilitzar empreses amb necessitat de personal; s’hi treballa des de la detecció de necessitats, anàlisi del lloc de treball, selecció de candidats/es, assessorament en contractacions bonificades, gestió d’estades de pràctiques formatives no laborals i el seguiment i suport a l’empresa després de la contractació.

Imprimeix Correu electrònic