Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Sabadell presenta el projecte Activa Vallès+60 davant el món local com a experiència transformadora en el marc d’una jornada de la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha celebrat avui la jornada “Formació professional i noves oportunitats educatives a les ciutats educadores” en el nou Paranimf del Recinte de l'Escola Industrial de Barcelona.

La jornada plantejada per donar a conèixer al món local, als centres de formació professional i a persona tècnic municipal les principals novetats i de la Llei Orgànica d’Ordenació i Integració de la Formació Professional també ha tingut una part centrada en exposar diferents projectes transformadors.

En aquest marc, la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González ha presentat el projecte Activa Vallès+60. Com ha assenyalat Montse González, “els ajuntaments de Sabadell, Badia del Vallès, Castellar del Vallès i Cerdanyola del Vallès ens hem aliat en aquest projecte per  sumar sinergies donat que és un territori on confluexien projectes estratègics entorn al sector de la gent gran”.

Activa Vallès+60 és una iniciativa finançada per la Diputació de Barcelona amb més de 600 mil€ dins el programa Treball, Talent i Tecnologia per promoure el Treball digne, la millora competencial del Talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la Tecnologia. El cas d’Activa Vallès +60 s’ha centrat en promoure l’ocupació de qualitat i la competitivitat de les empreses dedicades a la millora de la qualitat de vida de la gent gran. Entre els objectius del projecte també està fomentar la cooperació territorial i impulsar la creació de nous serveis i productes tecnològics.

Alhora  el projecte pretén donar sortida a la necessitat de la professionalització dels perfils d’àmbit assistencial o millorar el coneixement d’ús d’eines digitals. Per fer front a aquests reptes ja s’estan desenvolupant accions de formació, reciclatge i assessorament a professionals per incrementar les oportunitats d’accedir a feines més qualificades i millor remunerades. En aquest sentit s’està fent formació professional tant per a persones en situació d’atur com en actiu. La formació és eminentment vivencial i aplicable a la realitat laboral actual.

Concretament, a través d’aquest projecte s’estan fent cursos de millora de competències digitals. També  s’estan desenvolupant mòduls per a aprendre a utilitzar la tecnologia en el lloc de treball dins del programa dels cursos amb certificat de professionalitat d’atenció sociosanitària que estan en marxa. A més, s’han previst properament mòduls de 20 hores com a màxim de psicogeriatria, salut mental i demències, atenció centrada en la persona gestió emocional i cura de la persona cuidadora, entre d’altres coses.

Anàlisi del sector

La posada en marxa del projecte ha arrencat amb l’elaboració d’un estudi que  confirma el potencial del sector dedicat a la gent gran al territori en el que destaca l’existència d’un important volum d’empreses i agents com ara universitats o centres de recerca dedicats a oferir productes i serveis a persones amb una edat superior als 60 anys.

L’anàlisi que s’ha desenvolupat  ha permès identificar 152 empreses i entitats en  el conjunt dels quatre municipis dedicades a oferir productes i serveis per a persones majors de 60 anys. Aquestes empreses i entitats sumen 2.471 professionals i el seu volum de facturació arriba al 197M€ a l’any. El 40% d’aquestes empreses ofereixen serveis de salut especialitzats  on es situen centres mèdics especialitzats per aquest segment de la població en àmbits com traumatologia, audiologia o ortopèdia entre molts altres, el 36% són empreses de serveis assistencials i sociosanitaris com ara residències i centres de dia i en el 24 % restant se situen fabricants de productes, activitats esportives, d’oci,  entre d’altres, dissenyades per a gent gran.

En paral·lel, en la primera fase del projecte iniciat l’any 2021, s’han entrevistat a 32 empreses en profunditat per determinar reptes i accions a desenvolupar durant 2022.

 

Imprimeix Correu electrònic