Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Representants del sector dedicat a la gent gran es reuneixen a Fira Sabadell per promoure la competitivitat de les empreses d’aquest àmbit

Els Ajuntaments de Sabadell, Badia del Vallès, Castellar del Vallès i Cerdanyola del Vallès s’han unit per desenvolupar el nou projecte Activa Vallès +60. Aquesta és una iniciativa finançada per la Diputació de Barcelona amb més de 600 mil euros dins del programa Treball, Talent i Tecnologia per promoure el Treball digne, la millora competencial del Talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la Tecnologia.

El cas d’Activa Vallès +60 s’ha centrat en promoure l’ocupació de qualitat i la competitivitat de les empreses dedicades a la millora de la qualitat de vida de la gent gran donat l’actual sobreenvelliment i potencial creixement de les persones de més de 60 anys en aquest territori i l’existència d’un important volum d’empreses i agents, com ara universitats o centres de recerca dedicats a oferir productes i serveis a aquest col·lectiu.

Com indica la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu Montse González, “creiem que podem posicionar el territori com un lloc de referència per a empreses i entitats centrades a oferir solucions i serveis adaptats a les necessitats de les persones de +60 anys per a millorar la seva qualitat de vida”.

La diagnosi realitzada en el marc d’aquest projecte ha permès identificar 152 empreses i entitats en el conjunt dels quatre municipis dedicades a oferir productes i serveis per a persones majors de 60 anys. Aquestes empreses i entitats sumen 2.471 professionals i el seu volum de facturació arriba al 197 milions d’euros a l’any.

Representants tant d’empreses com d’entitats del territori de la cadena de valor de la Silver Economy s’han reunit a Fira Sabadell per compartir experiències i posar en comú interessos i necessitats que determinaran les properes accions que es desenvoluparan en el marc del projecte Activa Vallès +60. De fet, un dels objectius d’aquest programa és acompanyar les empreses en la redefinició dels seus models de negoci o en el procés de digitalització.

Silver Economy

Segons l’estudi fet en el marc del projecte, es posa èmfasi en l’efecte sobreenvelliment de la població a Catalunya. Està previst passar del 19% de persones més de 65 anys l’any 2020 a un 29,8% en el 2060. Alhora es detecten més patologies vinculades a la salut mental o l’evolució d’un model assistencial. A més, es posa de manifest una gran diversitat de perfils en aquesta franja d'edat amb una actitud vital activa, la qual cosa pot generar noves oportunitats laborals en sectors com la salut, l'alimentació, el benestar i el condicionament físic, la nutrició, la bellesa i la cura personal, la tecnologia, l'oci i l'esbarjo i els serveis financers, entre d'altres. Per a més informació sobre el projecte Activa Vallès +60 es pot consultat el web sabadelltreball.cat.

Imprimeix Correu electrònic