Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Les empreses locals ja poden adreçar-se al Vapor Llonch per sol·licitar ajuts per contractar persones majors de 30 anys en atur

Sabadell reedita el programa 30 Plus del Servei d’Ocupació de Catalunya, que permet a les empreses rebre fins a 11.340€ per a la contractació de persones d’aquest col·lectiu.

L’Ajuntament de Sabadell posa en marxa una nova edició del Programa 30 Plus, precedida per l’èxit de les anteriors edicions. L’objectiu d’aquest programa és la inserció laboral de persones en situació de desocupació de 30 anys i més, tot proporcionant-los, entre d’altres recursos, la formació i competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball.

El programa permet rebre fins a un màxim de 11.340 euros de subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya per a la contractació d’aquestes persones durant el període mínim de 6 mesos i màxim de 9. La quantia serà proporcional al tipus de jornada i a la durada del contracte que s’acordin. El termini per subscriure contractes s’ha iniciat aquest 1 d’octubre i s’allargarà fins a l’1 d’abril  de 2024. L’objectiu és que se’n puguin beneficiar fins a 80 persones. La Junta de Govern Local ha acceptat avui la subvenció atorgada pel Servei Públic d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, per l’import de 275.209,50 euros per executar aquest projecte.

En anteriors edicions, el programa ha afavorit la contractació de persones sense formació homologada, persones aturades de llarga durada, majors 45 anys, entre d’altres. Per tant, el Programa 30 Plus incentiva que les empreses que tenen necessitat de personal incorporin a les seves plantilles persones d’un col·lectiu de la població amb majors dificultats d’accedir al mercat de treball. En concret, dels contractes subscrits l’any passat, el  77%  pertanyien a col·lectius vulnerables. Respecte les edats de les persones participants, l’any passat  el 20% tenien de 30 a 40 anys, el 49% entre 41 i 50 anys i el 31%, més de 50 anys.

El regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez, destaca “l’aposta per aquest tipus de programes que fomenten l’ocupació de qualitat i és altament valorat per les empreses. De fet, el grau satisfacció de les empreses participants l’any passat va ser de prop del 100%".

En total, en l’edició anterior, 74 empreses van resultar beneficiades per aquests ajuts. El 95% han estat contractes indefinits.

Funcionament del 30 Plus

El primer pas d’aquest programa és detectar la necessitat de l’empresa i la descripció de la posició a cobrir, després es cerca les persones amb les competències adients i l’empresa decideix. Finalment, es dissenya una formació complementària per millorar l’adequació al lloc de la persona a contractar. La formació està subvencionada a càrrec del programa, especialitzada i adaptada a les necessitats del lloc de treball. Alhora es fa un seguiment durant tot el procés de contractació i es fa un acompanyament a les empreses durant el procés de sol·licitud de la subvenció, així com una avaluació final i assessorament tant a l’empresa com a la persona participant per a la continuïtat en la mateixa empresa o en una altra, un cop finalitzat el període subvencionable.

Les empreses que es vulguin acollir a aquestes bonificacions podran comptar amb el suport necessari, assistència tècnica i assessorament durant tot el procés de col·laboració.

Per rebre més informació es pot contactar a través del correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., el telèfon 93 745 31 61, a les oficines del Vapor Llonch (ctra. de Barcelona, 208 bis) o per Whatsapp al 696 36 38 50.

MÉS INFORMACIÓ

Imprimeix Correu electrònic