Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Prop de 200 joves participen en la nova edició del projecte d’orientació i prevenció de l’abandonament escolar, precedit pel seu grau d’èxit

La 22a edició del programa Coneixement d’Oficis per encaminar el futur professional de joves comença aquest mes.

Prop de 200 alumnes de disset centres d’ensenyament participen a partir d’aquest mes en el projecte Coneixement d’Oficis de l’Ajuntament de Sabadell. Aquest projecte està dissenyat per donar resposta a les necessitats dels centres educatius pel que fa a l'orientació professional.

Coneixement d’oficis és un programa adreçat a alumnat de 2n cicle d’ESO i educació especial que assisteix un cop a la setmana a tallers pràctics en les instal·lacions del Vapor Llonch, Cal Molins, Parc Central i Centre Metal·lúrgic per tenir un primer contacte amb oficis relacionats amb les especialitats de fleca i pastisseria, metall, automoció i vehicle elèctric, instal·lacions i energies renovables, cuina i restauració, indústria 4.0, fusteria i disseny i desenvolupament d’APPs amb tecnologies d’ús comú.

Els centres que hi participen integren aquestes sessions dins la programació acadèmica, de manera que aquests joves fan 80 hores d’escolarització que s’integren en el currículum acadèmic de l’alumnat. Coneixement d’Oficis pretén ser un element motivador per als alumnes que no tenen clar cap a on orientar el seu futur professional  i facilita la definició del seu itinerari professional en el procés de presa de decisions cap a la formació postobligatòria.

Un element clau i d’èxit del programa és la coordinació amb els centres educatius que col·laboren, tant en la detecció de necessitats com en el desenvolupament dels tallers amb la col·laboració dels Gremis i associacions empresarials. En concret, hi col·laboren el Centre Metal·lúrgic, el Gremi d'Instal·ladors Electricistes i Fontaneria de Sabadell i Comarca, el Gremi de Mobilitat, el Gremi de Flequers de la Província de Barcelona i Fundació EURECAT.

Els centres participants en el programa d’enguany són l’Institut Agustí Serra i Fontanet, Escola Industrial, Arraona, Ca N’Oriac, Ferran Casablancas, Joan Oliver, Jonqueres, Les Termes, Pau Vila, Ribot i Serra, Miquel Crusafont i Pairó, Narcisa Freixas i Cruells, Vallès, Sabadell, La Serra, Joan Sallarès i Pla i el Centre Especial d’Educació  secundària Xalest.

Aquest  és un projecte propi de l’Ajuntament de Sabadell, que es desenvolupa amb el suport de les associacions professionals que hi participen. Com indica el regidor de Desenvolupament Econòmic, Antonio Rodríguez,

“des de l’Ajuntament treballem amb tots els mitjans disponibles per evitar l’abandonament escolar prematur de joves. Com a ciutat i com a societat hem de treballar perquè l’alumnat completi com a mínim els estudis obligatoris i  no es retirin abans de temps de continuar amb la seva formació”.

85% de mitjana d’èxit

En les darreres 21 edicions han  participat  més de 3.000 joves. De mitjana, el 85% d’aquestes persones han seguit fent alguna actuació formativa, laboral o ocupacional un cop finalitzat el seu pas pel programa. Una mitjana d’èxit a la qual s’afegeix l’elevat grau de satisfacció d’alumnat i professorat respecte aquest projecte en totes les seves edicions. Totes dues parts  coincideixen en atorgar una alta valoració a Coneixement d’Oficis, amb un grau de satisfacció  superior al 90%.

Més informació; https://www.sabadelltreball.cat/coneixement-d-oficis

Imprimeix Correu electrònic