Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

El Programa Orienta torna a Sabadell per ajudar a les persones en atur en la recerca de feina

Més de 300 persones es van beneficiar l’any passat d’aquest servei personalitzat al Vapor Llonch.

La Junta de Govern ha acceptat avui la subvenció de 254.379,09 euros atorgada per la Generalitat de Catalunya per a la realització del Programa Orienta durant 2024. Aquest és un servei personalitzat d'orientació professional per facilitar la inserció laboral de persones en recerca de feina.

El servei es dispensa des de les instal·lacions del Vapor Llonch (Ctra. De Barcelona, 208 bis, Sabadell). L'actuació d'orientació consisteix en un procés d’acompanyament a la persona participant en la definició del seu projecte professional i  s’ofereix alhora assessorament per a la millora de les seves potencialitats i competències. D’altra banda, també s’ofereix coneixement sobre l'entorn productiu i la xarxa empresarial del territori donant informació de quins són els perfils professionals més demandats per poder fer l’encaix més adient.

El Programa Orienta està adreçat específicament a persones en atur i en situació de precarietat laboral. Per poder participar en aquest servei cal que  la persones estigui inscrites al Servei Públic d'Ocupació de Catalunya amb demanda activa en el moment d’iniciar el programa. Les persones interessades en rebre aquest servei es poden adreçar a l’Oficina de Treball corresponent o bé directament al Vapor Llonch i sol·licitar cita al web www.sabadelltreball.cat/demana-cita

D’acord amb el que s’estableix en el Programa Orienta anualment s’han d’atendre un mínim de 270 persones, de les quals  la meitat  han de venir derivades de les Oficina de Treball. L’any 2023 es van superar els registre i en total 334 persones van ser ateses, de les quals 140 en finalitzar l’acció van comunicar que havien trobat feina.

Altres serveis d’orientació laboral

El Programa d’Orientació s’afegeix a altres serveis en els que s’ofereix una atenció  i seguiment per a persones en recerca de feina.  En concret, durant el 2023, als diferents punts d’actuació d’orientació professional  del Vapor Llonch es va atendre 2.375  persones. Aquestes persones  no només  van assistir a una sessió informativa o algun altre acció puntual, sinó que se’ls va oferir més serveis per assolir el seu objectiu de trobar feina.

Imprimeix Correu electrònic