Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

3ª Edició Jornada IntegraRSE

3ª Edició Jornada IntegraRSE
L’acte de reconeixement institucional a les empreses per aquest compromís social va omplir ahir a l’auditori de Fira Sabadell.

L’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch,  ha organitzat la tercera edició de la jornada IntegraRSE amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Obra Social de la Caixa i la Generalitat de Catalunya. L'acte conduït pel periodista, Manuel Campo Vidal ha comptat amb la participació de l’Alcalde de Sabadell, Joan Carles Sànchez, vicepresident primer de la Diputació de Barcelona i President delegat de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, Ferran Civil, la Subdirectora General d’Economia Social i Cooperatives del Departament d’Empresa, Roser Hernandez i el Sotsdirector de l’àrea social de l’Obra Social de la Caixa, Jaume Farré.

acte de reconeixement institucional a les empreses per aquest compromís social va omplir ahir a l’auditori de Fira Sabadell

Es tracta d’un acte de reconeixement públic per a les empreses que aposten per la igualtat com a estratègia. En concret, s’han convocat prop de 300 empreses locals que han col·laborat amb el  Vapor Llonch en el foment de l'ocupació a Sabadell durant el 2012 i 2013. Aquestes empreses han contractat persones usuàries del Vapor llonch pertanyents als col·lectius que tenen més dificultat per accedir al mercat de treball o han col·laborat en alguna acció formativa o similar acollint persones en pràctiques.

En concret, s’han incorporat a les plantilles  d’aquestes empreses persones que pel llarg període que portaven a l’atur, la seva poca experiència laboral, grau de discapacitat o condició social, entre d’altres coses, no haurien pogut entrar al mercat laboral.  En aquests casos, el Vapor Llonch ha pogut fer la seva tasca d’intermediari entre les empreses disposades a contractar personal d’aquestes característiques i persones que buscaven una feina.

El Vapor Llonch compta, en aquests moments, amb una borsa de treball amb més de 6.000 currículums de professionals actualitzats. El tret diferenciador d’aquesta borsa respecte altres és per una banda l'atenció tècnica personalitzada que reben les empreses i els candidats/es i per l'altra  banda el seu caràcter local. La majoria de gent inscrita és de Sabadell, el que suposa un valor afegit per a que les empreses que prioritzen la proximitat puguin fer-ne ús.

Subvencions per les empreses per contractar personal

En el decurs de l’acte celebrat ahir a Fira també s’han presentat els nous programes amb bonificacions per la contractació de personal que s’activen al Vapor Llonch. Es tracta dels programes Joves per l’Ocupació, i Fem ocupació per Joves subvencionats pel Servei d’Ocupació de Catalunya i  el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, Fons Social Europeu i el Pla Municipal per crear ocupació de l’Ajuntament de Sabadell

El programa "Joves per l’Ocupació" permet a les empreses rebre fins a 3.871,80€ de subvenció per a la contractació de joves  de 16 a 25 anys durant el període mínim de 6 mesos. El Vapor Llonch formarà als joves abans de la contractació en una d’aquestes especialitats: Operacions auxiliars de comerç, Operacions bàsiques de cuina, restaurant i bar, Operacions auxiliars de serveis generals administratius, Operacions auxiliars de manipulació i magatzem informatitzat.

El programa “Fem ocupació per Joves” també permet rebre fins a 3.871,80€  de subvenció per a la contractació de joves, en aquest cas, d’entre 18 i 30 anys, durant el període mínim de 6 mesos. El primer pas d’aquest programa és detectar la necessitat de l’empresa i la descripció de la posició a cobrir, desprès es cerca la persona amb les competències adients.  Vapor Llonch s’encarregarà del reclutament i la pre-selecció i l’empresa decideix. Finalment es dissenya una formació complementària per millorar l’adequació al lloc de la persona a contractar. Aquesta formació serà simultània al treball, tot i que en un 25% de les hores totals es pot realitzar abans del començament del contracte.

En el cas de Pla Municipal per crear ocupació, les empreses podran rebre fins a 3.000€  de subvenció per a la contractació de d’una persona major de 45 anys durant el període mínim de 6 mesos. En aquest cas, està explícitament estipulada la necessitat que l’empresa incrementi amb el contracte subvencionat la plantilla existent i la mantingui durant el període ofert en la seva sol·licitud.>

Qualsevol empresa interessada en aquest programes pot ampliar la informació a través del web sabadelltreball.cat  o formalitzar la seva sol·licitud adreçant-se al Vapor Llonch o enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Imprimeix Correu electrònic