Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

S’engega una experiència pilot per fomentar les vocacions industrials del futur a primària

Un dels reptes de la tercera edició  del projecte de millora ocupacional “MetallVallès, Oportunitats de feina al sector del metall” és el foment de les vocacions industrials entre joves.

D’aquesta manera, a l’hora de triar estudis post obligatoris, nois i noies podran tenir coneixement de la branca metall-mecànic, i la podran incorporar en el seu ventall d’opcions. Amb aquest objectiu neix una experiència formativa adreçada al professorat de primària que té l’objectiu d’orientar, introduir i fomentar les tecnologies de control i robòtica didàctica entre el seu alumnat.

D’aquesta manera, entre el 28 d’octubre fins a finals de gener de 2020 es desenvoluparà una formació de 30 hores adreçada a docents de primària. Aquest curs s’ha incorporat al catàleg de cursos que el Centre de Recursos Pedagògics elabora anualment i posa a disposició del professorat. Alhora per mitjà del projecte MetallVallès s’oferiran els kits necessaris al professorat que hi assisteixi al curs per a implementar l’activitat en les escoles del professorat.

La iniciativa és el resultat del treball coordinat entre el Centre de Recursos Pedagògics de Sabadell, l’Institut Escola Industrial de Sabadell i Institut Palau Ausit de Ripollet.

Escola Industrial

En paral·lel, en el marc també del projecte MetallVallès i en col·laboració amb l’Institut Escola industrial de Sabadell, l’alumnat de 2n curs de Grau Mig de  Mecanització, ha realitzat tallers dinàmics per treballar el coneixement del sector de la metal·lúrgia del territori i també les competències transversals més demandades per les empreses. S’han programat tres tallers que són impartits per personal tècnic de l’àmbit de l’orientació i la intermediació laboral de Promoció Econòmica de Sabadell SL.

3a edició de MetallVallès

Els Ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès i Ripollet treballen conjuntament per desenvolupar la tercera edició del projecte MetallVallès amb el suport dels 14 municipis que conformen l’àmbit de l’Estratègia Territorial de l’àmbit de la Conca del Ripoll i la Riera de Caldes, ASCAMM, Centre Metal·lúrgic, Eurecat, Federació empresarial del metall i PIMEC.

Aquesta és una de les iniciatives finançades per la Diputació de Barcelona dins el programa “Ocupació a la Indústria Local” per millorar la inserció laboral de persones en sectors industrials fortament consolidats dins d’un territori i donar suport a empreses amb perspectives de creixement i potencialment generadores d’ocupació de qualitat.

El cas de MetallVallès, s’ha centrat en promoure l’ocupació i la competitivitat de la indústria metal·lúrgica donat el pes que aquest sector té en el territori.

Imprimeix Correu electrònic