Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Apropa’t a l’FP arriba a la 4a edició amb una oferta reforçada i integrada de formació professional i novetats al servei d’orientació

La quarta edició de la fira 'Formació i Treball. Apropa’t a l’FP' escalfa motors i es prepara per acollir en un únic espai tota l’oferta en formació professional inicial, adaptada i ocupacional, amb un total de 119 cicles formatius i certificats de professionalitat. 

Així, del 26 al 29 de febrer, al recinte de la Fira Sabadell, tindrà lloc aquesta important cita de l’àmbit educatiu i ocupacional, amb la voluntat de continuar creixent com a esdeveniment de referència en l’àmbit de l’FP, comptant amb els diversos agents de la formació i de l’orientació: administracions, centres educatius i de formació i agents socials i empresarials.

Aquest matí la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament econòmic i impuls administratiu, Montse González, i el regidor d’Educació, Manuel Robles han presentat l’esdeveniment, tot destacant la voluntat de la Fira de contribuir en la lluita contra l’Abandonament Escolar Prematur.

Apropa’t a l’FP inclourà xerrades per sectors professionals que agrupen més d’una vintena de famílies professionals i a l’entorn de 80 cicles formatius associats; tallers i conferències d’interès general i un espai d’exposició amb projectes i activitats interactives proposades pels centres de formació i les empreses representades per PIMEC –amb la presència dels centres tecnològics Eurecat i Leitat–, els gremis de flequers i d’instal·ladors CRM i les empreses que participen en la formació dual amb els centres educatius.

Així mateix aquesta edició es farà èmfasi en dos grans reptes: l’orientació al llarg de la vida  per mitjà dels 6 punts d’orientació personalitzada municipals i l’espai expositiu “TRANSITAR, orientar-se en un mon canviant”; i la formació professional dual a l’empresa al voltant de la campanya “174 graus de futur”, promoguda pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, que com a novetat també tindrà un espai propi a la fira d’enguany.

Precisament sobre la proposta de divulgació de l’FP Dual, el regidor d’Educació, Manuel Robles, ha comentat que "aquesta aposta formativa té un gran interès per l’empresa i també pel mateix alumne, ja que li permet obtenir 10 mesos d’experiència al seu currículum amb el cicle formatiu".

L’FP Dual és una fórmula de cicle de dos anys mitjançant el qual l’alumne estudia durant el primer any i treballa en una empresa el segon, sense deixar d’estar en contacte amb el centre educatiu.

Per la seva part, la tinenta d’alcaldessa, Montse González, ha destacat durant la presentació d’aquest matí que "volem seguir avançant i consolidar la Fira com una oportunitat per a tothom qui vulgui formar-se i professionalitzar-se".

Així mateix, la tinenta d’alcaldessa Marta Morell ha comentat que mitjançant l’organització i l’impuls d’Apropa’t a l’FP, "des de l’Ajuntament fem una mirada cap al futur carregada de responsabilitat, fent acompanyament i orientació als joves que ho necessitin".

Els horaris d’obertura de la Fira seran:

  • Dimecres 26 i dijous 27 de 8.45 a 14 h
  • Divendres 28 de 8.45 a 14.30 h i de 16 a 19.30 h
  • Dissabte 29 de 10.30 a 13.30 h

Apropa’t a l’FP és una iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i el Consell de l’FP i l’Ocupació de l’àmbit de la Conca del Ripoll-Riera de Caldes, format per 14 municipis del Vallès Occidental i Oriental.

Formant professionals

L’Ajuntament de Sabadell també exposarà la seva àmplia oferta formativa a l’espai “Formant professionals”, on es mostrarà un recull de la formació que ofereixen el Centre de Formació Cal Molins i el Vapor Llonch. En la majoria de les formacions que s’imparteixen en aquests centres es pot obtenir el certificat de professionalitat.

Pel que fa als Punts d’Orientació personalitzada, aniran a càrrec de professionals especialitzats en l’orientació  educativa, provinents de l’Oficina Jove, Promoció Econòmica i la Diputació de Barcelona. Des de l’Oficina Jove es coordinarà aquest servei per gestionar les atencions directes, atendre les incidències i facilitar qualsevol material d’autoconsulta. Durant cada orientació hi haurà la possibilitat de programar un assessorament amb més profunditat a l’Oficina Jove. A més, el servei de Joventut oferirà informació sobre el programa de camps de treball a l’Àfrica i altres recursos de formació i treball a l’estranger.

També hi haurà un espai audiovisual perquè els assistents puguin descobrir les professions vinculades amb la indústria. En concret, es projectaran vídeos protagonitzats per a instagramers que han assumit el repte de passar un dia com a professionals d’ocupacions vinculades a la indústria.

Exposició TRANSITAR

Una de les novetats de la quarta edició serà la instal·lació de l’exposició TRANSITAR, cedida per la Diputació de Barcelona. Aquesta mostra, concebuda per l’artista Gaston Bachelard, és un muntatge que evoca el fet mateix de transitar per la vida a través d’il·lustracions que interpel·len, missatges textuals, testimonis reals, animacions... L’obra evoca el procés d’orientació personal, les condicions de l’entorn de l’individu i les seves competències personals.

L’exposició s’adreça especialment  a orientadors, formadors i estudiants, tot i que estarà oberta al públic en general i es podrà visitar a l’edifici de Fira Sabadell, del 17  fins al 29 de febrer. Les visites es concertaran prèviament mitjançant el telèfon de la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sabadell, i mentre duri la fira Apropa’t a l’FP no caldrà reserva i es mantindrà oberta en el mateix horari de la fira.

Imprimeix Correu electrònic