Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Exemple de recerca d'Oposicions: DIBA

Com realitzar la recerca d’oposicions des del web de la Diputació de Barcelona

Començarem obrint la pàgina web de la Diputació de Barcelona www.diba.es/cido/
Amb la pàgina oberta situarem el cursor en “Oposicions” i seguidament ens obrirà un menú desplegable on clicarem en “Convocatòries d’oposicions”.

Ens apareixerà un cercador d'oposicions amb diferents apartats, dins d'aquests apartats tenim:

Estat de l’oferta

L'opció, marcada per defecte, ens seleccionarà totes aquelles publicacions, dins dels últims sis mesos, que tinguin o no data de sol·licitud tancada. És recomanable, ja que ens pot facilitar el trobar oposicions, que al no tenir data tancada, ens permetin tenir més temps per preparar-les.

Segona opció, si la seleccionem ens buscarà només publicacions que ja tinguin data final per a la presentació de sol·licituds, també ens apareixeran altres publicacions en les quals podrem observar que el procés d'oposició ja ha començat i en aquest cas no podrem optar a elles.

Places reservades

Aquest apartat està pensat per a persones que puguin optar a una plaça reservada a persones amb discapacitat. Marcant aquesta casella ens mostrarà oposicions que tinguin alguna de les seves places reservades per a aquestes persones.

Rang de dates

Si no indiquem cap rang de dates, el cercador ens mostrarà totes les oposicions que troba dins dels sis últims mesos.
Posant data d'inici i data de final ens mostrarà les oposicions que estiguin compreses dins d'aquestes dates i, d'aquesta manera, podrem realitzar una recerca més concreta.

Àmbit:

Segons el que marquem ens seleccionarà les oposicions per províncies, diputacions, consells comarcals, administracions autonòmiques i altres entitats públiques.
En cas de no buscar una oposició en concret és recomanable deixar marcat “Totes les opcions”.

Matèries

En aquest apartat podrem seleccionar l'activitat en la qual volem que es centri la nostra recerca. Aquí podem trobar administració general, biblioteques, cossos de seguretat, etc.

Grups de titulació

Per poder entrar a formar part del procés de selecció hem de tenir en compte la titulació mínima que ens demanen, en aquest apartat podem centrar la nostra recerca només en oposicions que estiguin dins del nostre nivell acadèmic.

Cal tenir en compte que si posseïm una titulació universitària podem accedir a oposicions que requereixin d'una titulació inferior, mentre que al contrari, amb una titulació inferior, no podem accedir a una oposició que ens sol·liciti una titulació superior.

Nota: Grup B: Títol de Tècnic superior. Actualment aquest grup no està normalitzat a la Generalitat de Catalunya i en el cas de trobar-nos una oposició que ens indiqui que correspon al grup B, aquesta fa referència a l'antiga classificació que actualment correspon al grup A2.

Per últim podem agrupar la recerca per Institució o Matèria.

institució: ens agrupa totes les oposicions que pertanyen a un mateix organisme, Ajuntaments, Consell comarcal, etc.

Matèria: agrupa les oposicions per matèria i no per organisme en ordre alfabètic, Activitats Físiques esportives, Administració especial, etc.

Una vegada acabada la selecció farem clic a “CERCAR”i ens mostrarà totes les oposicions que entrin dins dels nostres criteris de recerca.

Amb el Botó de “ANAR A LA CERCA AVANÇADA”> aconseguirem un major número d'opcions de recerca en els següents apartats:

  • Butlletí: podem escollir el butlletí on realitzar la recerca.
  • Institució: seleccionar la institució que ens interessa.
  • Estat de l'oferta: Ofertes amb menys de 6 mesos, amb més de 6 mesos, processos amb data de lliurament de sol·licituds i històric de processos tancats.
  • Tipus de personal: funcionari, interí, laboral.>
  • Sistema de selecció: concurs, concurs d'oposició, oposició i mèrits.

Anuncis d'oposicions

1- Organisme a la qual pertany l'oposició.
2- Ocupació i places per les quals es realitza l'oposició.
3- Informació, orientativa, sobre l'oposició: número de referència, sistema de selecció, titulació requerida, d'altres requisits, tipus de personal, matèries.
4- Data: les dates poden indicar-nos la fi d'un procés o el començament d’aquest. Quan la data ens la trobem amb la descripció de “convocatòria” ens informa de l’últim dia per poder lliurar tota la documentació per poder opositar.
En el cas que la data ens la trobem amb qualsevol altra descripció ens indica el dia d'inici, exemple: Data de la prova.
5- Estat en el qual es troba l'oposició:
En aquesta part de l'anunci podem trobar informació referent a la data de publicació, on s'ha realitzat aquesta publicació, el número on podem trobar aquesta publicació (nº del butlletí) i la descripció.
En la descripció podem trobar:

- Oferta pública. Correspon a l'anunci/publicació de la previsió per cobrir uns llocs de treball. Modificacions. Sempre serà una modificació de la publicació anterior.

- Convocatòria. La data correspon a l’últim dia en el que podem lliurar la documentació que ens sol·liciten.

- Bases. Requisits: Titulació, edat, nacionalitat, permisos de conduir...

- Temari.

- Modificació. Ampliació de termini d'inscripció. Qualsevol modificació es comunica i acostumen causar una ampliació en el termini d'inscripció

- Correcció d'errates.

- Llista d'admesos i exclosos, i tribunal. Fen clic en l’enllaç corresponent podrem conèixer el nostre estat en el procés de selecció, en cas d'estar exclosos tindrem un termini de 10 dies per poder esmenar el problema.

- Data de la prova.

6- Enllaços que ens envien a l'anunci de l'oposició en el butlletí corresponent.

7- També se'ns ofereix una alerta per subscripció en la qual només haurem de facilitar una adreça electrònica perquè en el moment que aquesta convocatòria entri en una nova fase se'ns comuniqui en el nostre correu.

Imprimeix Correu electrònic