Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Activa Vallès +60, per una ocupació de qualitat en els productes i serveis adreçats a la població sènior

Apunta't a la propera SESSIÓ INFORMATIVA d'Activa Vallès +60. Aviat en publicarem la data.

Activa Vallès +60. Treball talent i Tecnologia és un programa adreçat a a la millora de les condicions de treball de persones treballadores vinculades a productes i serveis dirigits específicament o de manera rellevant a persones de més de 60 anys.

FORMACIÓ I OCUPACIÓ DE QUALITAT

El programa inclou els municipis de Sabadell, Castellar, Cerdanyola i Badia, amb una població total de 312.278 persones, 20.927 de les quals estan inscrites com a demandants d'ocupació al Serveid d'Ocupació de Catalunya (SOC). Activa Vallès +60, en relació a l'ocupació, pretén impulsar noves professions i adaptar les ja existents per una ocupació de qualitat en els productes i serveis adreçats a la població sènior. En aquest àmbit territorial, ja hi ha avui 152 empreses i 2.471 persones treballadores que es dediquen a la cadena de valor de productes i serveis específicament dirigits o vinculats a aquest segment de població.

A banda de l'ocupació, la millora de la formació de les persones que ja s'hi dediquen o que si volen dedicar és una de les prioritats, per la qual cosa al llarg de 2022 s'engegaran diverses accions formatives. 


LA 'SILVER ECONOMY'

A Catalunya, es passarà d’un 19% de persones més de 65 anys l’any 2020 a una projecció d’un 29,8% el 2060. Es produeix un efecte sobreenvelliment de la gent gran. Les persones de més de 80 anys representaran l’any 2060 més del 40% de les persones +65 anys. A més, una gran diversitat de perfils arriba avui ja a aquesta franja d'edat amb una actitud vital activa, la qual cosa genera noves oportunitats laborals en sectors com la salut, l'alimentació, el benestar i el condicionament físic, la nutrició, la bellesa i la cura personal, la tecnologia, l'oci i l'esbarjo i els serveis financers, entre d'altres. 

En aquest context, Activa Vallès +60 té 3 objectius:

  • La promoció del TREBALL digne
  • La millora competencial del TALENT local
  • El creixement econòmic sostenible a través de la TECNOLOGIA

La Diputació de Barcelona promou el programa Treball, Talent i Tecnologia, del qual neix el projecte Activa Vallès +60. Es tracta d'un dels 19 projectes transformadors de la Diputació de Barcelona. L'Ajuntament de Sabadell n'és entitat promotora i executora, mentre que els Ajuntaments de Castellar del Vallès, Badia del Vallès i Cerdanyola del Vallès en són entitats executores.

Imprimeix Correu electrònic