Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Nova edició del programa 30 Plus de foment de l’ocupació de qualitat per a majors de 30 anys en atur

L’Ajuntament de Sabadell posa en marxa la quarta edició del programa 30 Plus, que persegueix la inserció laboral de persones en situació de desocupació majors de 30 anys. 

programa 30 Plus

El programa els proporciona, entre altres recursos, la formació i les competències necessàries per ocupar un determinat lloc de treball. En relació a les empreses, permet rebre fins a un màxim de 9.450 € de subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya per contractar persones d'aquest col·lectiu durant un període mínim de 6 mesos i màxim de 9.

La quantia serà proporcional al tipus de jornada i a la durada del contracte que s’acordin. El termini per subscriure contractes comença el 2 agost de 2019 fins a l’1 d’abril de 2020 i l’objectiu és que se’n puguin beneficiar fins a 60 persones. El Servei Públic d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya subvenciona amb 255.345,45 € per executar aquest projecte.

En anteriors edicions el programa ha afavorit la contractació de persones sense formació homologada, persones amb certificat de risc d’exclusió social, persones aturades de llarga durada i dones de més de 45 anys amb dificultats per conciliar vida familiar i laboral, entre altres.

D’altra banda, participants amb risc d’incorporar-se al mercat laboral de forma precària ho van fer amb contractes superiors als 6 mesos, una part dels quals va signar un contracte indefinit un cop finalitzat el primer contracte. Per tant, el programa 30 plus incentiva que les empreses que tenen necessitat de personal incorporin a les seves plantilles persones d’un col·lectiu de la població per als quals no hi havia pràcticament ajudes per la seva contractació, alhora que proporciona una solució alternativa a la precarietat laboral i de responsabilitat social.

Segons la tinenta d’alcaldessa de l’Àmbit de Desenvolupament Econòmic i Impuls Administratiu, Montse González, “el 50% dels contractes signats per persones de 30 anys o més eren inferiors a 6 mesos a juny de 2019. Amb el 30 plus es fomenta l’ocupació de qualitat que permet atendre les necessitats de les empreses i de les persones, especialment les que queden fora del mercat laboral per diverses raons”.

Funcionament del 30 Plus

El primer pas d’aquest programa és detectar la necessitat de l’empresa i la descripció del lloc a cobrir, després es cerca la persona amb les competències adients. L’Ajuntament de Sabadell s’encarrega de reclutar i preseleccionar i l’empresa decideix. Finalment, es dissenya una formació complementària per millorar l’adequació al lloc de la persona a contractar. La formació està subvencionada a càrrec del programa (mínima 60 h), especialitzada i adaptada a les necessitats del lloc de treball.

Les empreses que es vulguin acollir a aquestes bonificacions podran comptar amb el suport necessari, assistència tècnica i assessorament durant tot el procés de col·laboració. Per rebre més informació es pot contactar al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., al telèfon 93 7453161 o a les oficines del Vapor Llonch (ctra. de Barcelona, 208 bis). També a www.sabadelltreball.cat.

Un total de 226 persones participants en les tres edicions del 30+ desenvolupades fins al moment han aconseguit una feina.

DESCARREGA-TE'N EL DÍPTIC

Imprimeix Correu electrònic