Pàgina del Facebook del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr
Pàgina del Linkedin del Vapor Llonch Consulta les millors imatges del Vapor Llonch al Flickr Descobreix el canal de Youtube del Vapor Llonch

 

Durant l'entrevista: venda

- PRESENTACIÓ:

  • Donar la mà.
  • Presentació personal de l’entrevistat i entrevistador.
  • Antecedents personals i familiars: en funció de les exigències del lloc de treball i de l’estil de l’entrevistador es repassaran amb més o menys profunditat diferents aspectes.
  • Xerrada amistosa: És on es fa el plantejament general de l’entrevista i acostuma a tenir lloc una xerrada introductòria per tal d’aconseguir la distensió de l’entrevistat. És el moment d’establir una relació favorable amb l’entrevistador i un clima distès i relaxat. En aquesta fase és molt important la primera impressió per tant cal tenir molta cura de la imatge personal (externa i interna).
  • Explicar el motiu de l’entrevista.
  • Exposició del lloc de treball (pot donar-se al principi o al final de l’entrevista).

- DESENVOLUPAMENT (Preguntes de l’entrevistador per esbrinar si és un candidat vàlid):

- Formació: Repàs sistemàtic d’estudis reglats i no reglats realitzats. Algunes preguntes que et podrien formular serien: Per què vas estudiar...? Quina motivació et va portar a escollir aquesta especialitat? Quines assignatures et van agradar més? I menys? Tens pensat finalitzar els teus estudis o ampliar-los?, Quin mètode d’estudi utilitzaves? Feies treball en grup? Quin rol adoptaves?, etc.

- Experiència professional. Repàs sistemàtic de totes les experiències laborals. Algunes preguntes que et podrien formular serien: Quines funcions desenvolupaves a l’empresa...? Quin va ser el motiu de la teva baixa a l’empresa? Quin era el teu salari?, A quina de les teves experiències professionals et vas sentir millor? Per quin motiu? Quina ha estat la situació més complicada/problemàtica que has hagut de fer front en el teu lloc de treball? Com ho vas resoldre? Quin ha estat el teu major èxit? I fracàs? Com descriuries la teva relació amb els companys? Descriu-me una jornada típica de treball, des de que arribes fins que finalitzes la jornada, etc..

- Avaluació de coneixements: En el cas que s’hagin adquirit coneixements professionals per vies diferents de l’experiència laboral o la formació, es repassaran sempre que puguin ser significatius per al lloc de treball (idiomes, informàtica, manualitats...). Pot ser que facin entrevista per competències.

- Motivació: Aquesta part és molt important i es valora per poder preveure els nostres resultats en el treball. De vegades una bona motivació pot suplir altres deficiències (intel∙lectuals, de formació, experiència...). És possible que la motivació s’avaluï al llarg de l’entrevista amb preguntes directes i indirectes i no se li dediqui un temps concret. Algunes preguntes que et podrien formular serien: com et veus d’aquí 5 anys? Quins tipus de feina estàs buscant? A quines ofertes t’inscrius? Què es que més valores? Què coneixes de la nostra empresa? A través de quines fonts has aconseguit la informació?, etc.

- Antecedents personals i familiars: en funció de les exigències del lloc de treball i de l’estil de l’entrevistador es repassaran amb més o menys profunditat diferents aspectes.

- Autovaloració: Generalment al final de l’entrevista, l’entrevistador demana al candidat que faci una reflexió sobre els seus punts forts punts febles. El que es pretén, és esbrinar el grau de coneixement que té l’entrevistat sobre si mateix, a més de comprovar el grau de sinceritat. Alhora, hi haurà aspectes que caldrà tenir molt presents com, per exemple, el fet de manifestar una actitud vital, seguretat i confiança en les seves possibilitats, autoconcepte (valoració global sobre un mateix), grau de satisfacció, motivació, etc.

- Condicions laborals i disponibilitat. Algunes preguntes que et podrien formular serien: estaries disposat a viatjar o traslladar-te de residència? Quines condicions econòmiques suggereixes per aquest lloc de feina?

- TORN DE PREGUNTES A L’ENTREVISTADOR O ENTREVISTARORA

En aquest punt l’entrevistat pot fer preguntes amb dues finalitats:

  1. Recollir més informació sobre el lloc a ocupar i les condicions que ofereixen per poder prendre una decisió i
  2. El candidat té l’oportunitat de posar de manifest el seu interès envers el lloc de treball.

És convenient realitzar preguntes en aquesta fase del procés, ja que és una manera de demostrar el teu interès, iniciativa i motivació.

Les preguntes que més ens preocupen serien el salari i la duració del contracte, però aquestes no poden ser la nostra única preocupació, ja que l’entrevistador podria interpretar que només ens movem per salari i si ens contracten i al poc temps ens sorgeix una oferta amb millors condicions econòmiques, podríem abandonar l’empresa i no s’arriscaran a contractar-nos i arribar a aquesta situació.
Hi ha preguntes inoportunes, com per exemple demanar informació sobre l’actuació que hem demostrat a l’entrevista o sobre les vacances o qüestions salarials, sobretot si l’entrevistador no ha donat cap informació, no ha donat peu a aquests comentaris.

ÉS IMPORTANT RECORDAR DURANT L’ENTREVISTA: PENSA – PAUSA – RESPON

- TANCAMENT

En aquest punt s’informa de com seguirà el procés de selecció i com i quan ens faran arribar la decisió. Aquesta etapa és important per conèixer si es contactarà amb nosaltres per donar-nos el resultat de la selecció, sigui positiva o negativa; quin mitjà s’utilitzarà per poder estar pendent (adreça electrònica, telèfon, carta...). És també un moment important per demostrar novament el nostre interès per la posició oferta i per agrair-li l’atenció que ens ha dedicat.

Imprimeix Correu electrònic